Cunosc hotelul Aro Palace inca din copilarie, cand vizitam Brasovul cu parintii mei. Au urmat weekenduri cand veneam cu prietenii, fascinati de oras si de imprejurimile sale, atrasi de restaurantele hotelului, faimosul Cerbul Carpatin dar si de show-urile cabaret organizate in barul de noapte al hotelului. Mi se parea ca este o lume interzisa, stralucitoare si foarte sofisticata.
De cate ori am ocazia, ma cazez la hotelul de cinci stele, a carei istorie face parte din cultura orasului Brasov.
Situat la kilometrul zero, in centrul vechi al orasului, am acces usor la tot ceea ce inseamna monumente, muzee, fortificatii dar si la restaurante, cluburi si magazine.
Camerele au o priveliste spectaculoasa asupra Cetatii sau a muntelui Tampa, cu sigla luminoasa a Brasovului stralucind de pe varf. In fiecare dimineata ma trezesc in bataia clopotelor si contemplu Centrul vechi cu casele aliniate ca niste soldati si stradutele pavate cu piatra.
Cobor la restaurantul din lobby si servesc un mic dejun extrem de variat apoi urc la restaurantul Belvedere ca sa ma bucur de privelistea Brasovului la 360 de grade!
Stiati ca?
ARO Palace, cel mai mai cunoscut hotel din Braşov şi poate şi de pe Valea Prahovei, a fost proiectat de arhitectul Horia Creangă. Acesta este nepotul marelui povestitor Ion Creangă şi a fost un promotor al arhitecturii moderne în România. Horia Creangă s-a născut în1892, la Bucureşti şi a murit în 1943, la Viena. Tatăl său a fost fiul îndrăgitului autor al „Amintirilor din copiărie”.
Hotelul Aro a fost ridicat lânga elegantul palat Czell, în 1938-1939. Nicolaie Iorga, în ziarul său „Neamul Românesc”, scria, după inaugurare: „Braşovul e şi mai semeţ. Marea aşezare românească de supt Tâmpa are acum şi cea mai primitoare, bună de ospeţe şi cu odăi dezmierdătoare, între ziduri puternice, parohie pentru drumeţiii din ţară şi din afara ei.”
După peste 20 de ani de aşteptare, hotelul Aro Palace are din nou piscină. Şi nu numai o piscină, ci un întreg centru modern de agrement şi sport, care poarta numele “Aro Palace – Wellness & SPA”.
Cand au inceput lucrarile de modernizare a hotelului, excavatiile au scos la iveala ruine din zidurile vechi ale cetatii. Zidul vechi a fost înglobat în noua arhitectură şi este protejat prin panouri de sticlă, dând un plus de valoare amenajării interioare a centrului Spa.